Masová velikonoční nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 5 ks vejce 1 hrst kopřivy 5 ks rohlík 1 lžička mletý pepř 0 kg vepřová plec 0 kg hovězí přední 0 kg uzená krkovice podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Masová velikonoční nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso uvaříme doměkka a poté ho necháme vychladnout. Studené maso rozemeleme na masové strojku s velkými dírkami. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a rohlíky namočené v mléce. Nakonec vmícháme spařené nasekané kopřivy. Pokud kopřivy ještě nejsou, můžeme je nahradit nasekanou petrželkou.
Masovou velikonoční nádivku dáme péct do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Velikonoční nádivku pečeme dozlatova.
Masovou velikonoční nádivku podáváme ještě teplou, je opravdu chuťově skvělá.