Masová velikonoční nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
5 ks vejce
1 hrst kopřivy
5 ks rohlík
1 lžička mletý pepř
0 kg vepřová plec
0 kg hovězí přední
0 kg uzená krkovice
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso uvaříme doměkka a poté ho necháme vychladnout. Studené maso rozemeleme na masové strojku s velkými dírkami. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a rohlíky namočené v mléce. Nakonec vmícháme spařené nasekané kopřivy. Pokud kopřivy ještě nejsou, můžeme je nahradit nasekanou petrželkou.

  2. Masovou velikonoční nádivku dáme péct do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Velikonoční nádivku pečeme dozlatova.

  3. Masovou velikonoční nádivku podáváme ještě teplou, je opravdu chuťově skvělá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!