Masová směs v kořeněné palačince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 kg vepřová plec
marináda
2 dl olej
2 lžičky sůl
2 špetky kurkuma
1 špetka mletý bílý pepř
10 kapek tabasco
3 špetky sušené oregano
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
500 g hladká mouka
1 špetka mletá sladká paprika
1 l polotučné mléko
1 špetka bylinková vegeta
podle potřeby
3 dl olivový olej
na ozdobu
1 snítka čerstvá pažitka
1 snítka čerstvé oregano

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme maso na nudličky a okořeníme. Nejlépe je maso promíchat s marinádou z oleje, koření a kořenících omáček. Přikrájíme menší cibuli a prolisujeme česnek. Naložené maso necháme chvíli stát.

  2. Zatím si připravíme si těsto na palačinky. V míse vymícháme řídké těsto z mouky, vejce, mléka a přidáme špetku soli, bylinkové vegety a červené papriky. Palačinky pak smažíme dozlatova na olivovém oleji.

  3. Uleželé maso zprudka orestujeme a počkáme, dokud nepustí šťávu. Zasypeme moukou a přilijeme vodu, necháme asi 10 minut dusit, dokud šťáva nezhoustne.

  4. Hotovou masovou směs vkládáme do připravených palačinek, překládáme a podáváme přelité malým množstvím pikantního kečupu.

  5. Masovou směs v kořeněné palačince můžeme ozdobit čerstvou pažitkou nebo oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!