Margot buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0.2 ks máslo
2 dl mléko
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 ks čokoláda Margot
poleva
100 g máslo
1 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
150 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Máslo rozpustíme. Margot čokoládu nastrouháme a spolu s máslem vmícháme do základu těsta. Místo čokolády můžeme přidat strouhaný kokos, oříšky nebo hořkou čokoládu. Není ale nutné použít něco z toho, ani Margot čokoládu. Vymícháme hladké těsto.

  2. Připravíme hluboký plech, vymažeme jej a vysypeme buď dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Můžeme ale použít i strouhaný kokos. Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

  3. Mezitím si připravíme polevu. Změklé máslo ušleháme nebo smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem, lžící rumu a mléka dohladka.

  4. Po upečení margot buchty tuto hmotu rozetřeme na ještě horkou buchtu. To, že se poleva začne rozpouštět, je v pořádku.

  5. Margot buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!