Mandlový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
200 g cukr
125 g máslo
4 lžíce mléko
200 g mandle
těsto
0.5 špetky sůl
4 ks vejce
200 g smetana
200 g cukr moučka
citronová kůra
400 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Mandle umeleme nebo nasekáme najemno. Smetanu, cukr a mouku dáme s ostatními přísadami do mísy a vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a na 10 minut ho dáme předpéci do trouby vyhřáté asi na 220 °C.

  3. Mezitím v hrnečku rozehřejeme máslo, přidáme do něj cukr a mandle a necháme přejít varem. Mandlovou pastu natřeme na předpečené těsto.

  4. Koláč dáme ještě jednou do trouby vyhřáté na stejnou teplotu a pečeme asi 30 minut, dokud mandle nezískají pěknou zlatohnědou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!