Mandlovo-skořicové sušenky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g máslo 1 ks žloutek 70 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 260 g hladká mouka 1/2 lžičky citronová kůra 100 g loupané mandle čokoládová poleva pomerančová marmeláda cukrové kuličky
Postup Mandlovo-skořicové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a loupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout. Připravíme si plechy, které vyložíme pečícím papírem
Z mouky, mandlí, moučkového cukru, žloutku, másla, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme odpočinout. Potom těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme tenkou placku. Pomocí tvořítek vykrájíme zvolený tvar sušenek. Mohou to být kolečka, srdíčka, hvězdičky a podobně. Sušenky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova
Vychladlé sušenky spojíme po dvou kusech marmeládou, ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme ozdobnými sladkými zlato-bílými kuličkami. Výborně chutnají i s polevou rumovou
Mandlovo-skořicové sušenky stačí upéci týden před Vánocemi.