Mandlovo-skořicové sušenky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
1 ks žloutek
70 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
260 g hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
100 g loupané mandle
čokoládová poleva
pomerančová marmeláda
cukrové kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a loupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout. Připravíme si plechy, které vyložíme pečícím papírem

  2. Z mouky, mandlí, moučkového cukru, žloutku, másla, citronové kůry a skořice vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme odpočinout. Potom těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme tenkou placku. Pomocí tvořítek vykrájíme zvolený tvar sušenek. Mohou to být kolečka, srdíčka, hvězdičky a podobně. Sušenky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova

  3. Vychladlé sušenky spojíme po dvou kusech marmeládou, ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme ozdobnými sladkými zlato-bílými kuličkami. Výborně chutnají i s polevou rumovou

  4. Mandlovo-skořicové sušenky stačí upéci týden před Vánocemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!