Maminčiny kokosky recept
Apetit ReceptyPostup Maminčiny kokosky recept
Postup přípravy receptu
-
Při pečení vánočního cukroví si dávám do hrnečku vždy po 2 bílcích a ty potom využijeme na pečení kokosek. Bílky dáme do misky, kterou postavíme do hrnce s vodou a dáme vařit. Sníh ušleháme se špetkou soli. Zvolna přisypáváme cukr a šleháme dále již při vroucí vodě, až nám vznikne tuhá hmota. Misku vyndáme z hrnce a vmícháme kokos.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou stejné hromádky a do jejich středu zapíchneme mandli, ale mandle ani dávat nemusíme.
Kokosky pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 130 - 150 °C, dokud nezezlátnou. Po upečení se dají kokosky slabě ozdobit čokoládou, ale dobré jsou i bez ozdobení.
Maminčiny kokosky podáváme ke svátečnímu pohoštění.