Maminčina sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
3 ks vejce
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
3 ks rohlík
50 dkg hovězí přední
voda na podlití
50 dkg vepřový bok
1 lžička mletý černý pepř
30 dkg uzený bok
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém strojku najemno. Mezitím si připravíme pečivo (může být i tvrdší) - nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody.

  2. Umleté maso promícháme, přidáme vejce, sůl, jemně nakrájenou cibuli, trochu pepře, promnutou majoránku a pečivo, které jsme vymačkali a na prkénku nožem posekali najemno. Vše perfektně zpracujeme, solíme podle chuti, ale raději méně protože tam máme uzené maso. Utvoříme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péci do vyhřáté trouby a po utvoření slabé okurky, sekanou podlijeme trochou vody. Maminčinu sekanou pečeme zvolna podle velikosti šišky, ale max 1 hodinu.

  3. Maminčinu sekanou podáváme s bramborovou kaší, vařeným či pečeným bramborem, ale také je výborná jenom s chlebem a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!