Maminčina mléčná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l plnotučné mléko
drobení
1 špetka sůl
1 ks vejce
podle chuti
1 plátek máslo
čerstvá petrželka
podle potřeby
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme domácí drobení do polévky. V misce vidličkou rozmícháme vejce, přidáme sůl a přisypáváme hrubou mouku. Průběžně důkladně promícháme. Mouky dáme tolik, až vytvoříme tužší hrudku těsta do ruky, která jde strouhat.

  2. Na tác nebo větší talíř z těsta na hrubém struhadle nastrouháme drobení, aby se nelepilo k sobě, těsto v ruce otáčíme a máčíme v mouce. Rukou drobení rozprostřeme.

  3. Do hrnce nalijeme mléko, dáme ho vařit a hlídáme, aby nepřeteklo. Jakmile mléko začne vřít, osolíme ho a zamícháme. Do vroucího mléka přisypeme drobení a promícháme, aby se neslepilo. Množství záleží na tom, jak hustou mléčnou polévku chceme mít. Vaříme, dokud drobení nezměkne. Nakonec přidáme do polévky plátek másla. Můžeme přidat i nasekanou petrželku.

  4. Maminčinu mléčnou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!