Maminčin houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
0 lžiček sůl
1 ks vejce
1 dl mléko
20 g droždí
2 ks rohlík
0 kg polohrubá mouka
2 dl vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vzejít kvásek z droždí, vlažného mléka a trochy cukru. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, na kostičky nakrájený starší rohlík, zamícháme a přilijeme vodu. Těsto musí být po uhnětení nelepivé. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.

  2. Vykynutý bochánek těsta znovu propracujeme rukou a rozdělíme na 4 šišky.

  3. Do osolené vroucí vody vložíme knedlíky po dvou kusech. Po 10 minutách knedlíky obrátíme a vaříme dalších 10 minut.

  4. Když knedlíky vyjmeme z vody, propíchneme je na několika místech bodcem a ihned nakrájíme nití na plátky. Nakrájený knedlík částečně přikryjeme, aby neoschnul, ale vypařil se.

  5. Maminčin houskový knedlík podáváme jako chutnou přílohu k různým masům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!