Malinový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
140 g máslo
200 ml marmeláda
30 g kakao
1 ks žloutek
50 ml voda
2 lžičky škrob
1 balení vanilkový cukr
180 g hladká mouka
250 g zakysaná smetana
200 g čerstvý sýr
70 g mletý cukr
2 lžíce mletý cukr
1 lžíce vanilkový pudinkový prášek
250 g tvaroh ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kakaem, cukrem, přidáme žloutek a studené máslo nakrájené na kostky. Nejprve prsty zpracováváme jako drobenku a poté smícháme v těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Následně těsto přemístíme do dortové formy, vytvoříme dno koláče a také vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut v předehřáté troubě na 175 °C

  2. Tvaroh, čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mletý a vanilkový cukr, vejce a lžíci vanilkového pudinku vyšleháme a nalijeme na předpečený korpus

  3. Pečeme 50 minut na 160 °C. Střed horkého koláče ještě nebude úplně ztuhlý, stane se tak až po vychladnutí

  4. Nakonec připravíme ovocnou polevu. Marmeládu (zde použita domácí malinová, lze použít i mrazené ovoce) prohřejeme v nepřilnavém kastrůlku a přihustíme rozmíchaným solamylem v trošce vody. Necháme projít varem, stále mícháme a jakmile poleva zhoustne (asi 3 minuty), ihned korpus polijeme

  5. Cheesecake necháme v lednici vychladit alespoň 2 hodiny

  6. Malinový cheesecake servírujeme nakrájený na klínky a podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!