Makové houstičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
250 ml mléko
50 g droždí
3 lžíce cukr krupice
500 g hladká mouka
1 kelímek majonéza (100 g)
na ozdobu
vejce
mák
hrubozrná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a cukru si přichystáme kvásek, který po vykynutí přidáme k prosáté, osolené mouce. Spolu s majonézou a olejem ze všeho důkladně zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu kynout.

  2. Z těsta upleteme malé houstičky, položíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a solí a upečeme dokřupava.

  3. Podáváme k pivu, vínu, ale hodí se i jako příloha k salátům i k hlavním chodům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!