Majonézová omáčka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 lžíce majonéza 1 špetka mletý bílý pepř 4 lžíce bílý jogurt 1 ks sterilovaná okurka podle chuti sůl
Postup Majonézová omáčka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Větší sterilovanou okurku nastrouháme na jemném struhadle, cibulku očistíme a nakrájíme na velmi jemné kousky. Cibulka je nejlepší zelená (lahůdková). Můžeme použít také červenou, případně ji úplně nahradit větší hrstí nasekané pažitky.
Okurku s cibulkou dáme do mísy, přidáme majonézu, jogurt, mletý pepř, zamícháme a podle chuti majonézovou omáčku s jogurtem dosolíme.
Majonézovou omáčku s jogurtem můžeme ještě vylepšit. Lze přidat utřený česnek, kapary, několik kapek worchesterové omáčky a lžíci nálevu ze sterilovaných okurek.