Majonézová omáčka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 lžíce majonéza
1 špetka mletý bílý pepř
4 lžíce bílý jogurt
1 ks sterilovaná okurka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Větší sterilovanou okurku nastrouháme na jemném struhadle, cibulku očistíme a nakrájíme na velmi jemné kousky. Cibulka je nejlepší zelená (lahůdková). Můžeme použít také červenou, případně ji úplně nahradit větší hrstí nasekané pažitky.

  2. Okurku s cibulkou dáme do mísy, přidáme majonézu, jogurt, mletý pepř, zamícháme a podle chuti majonézovou omáčku s jogurtem dosolíme.

  3. Majonézovou omáčku s jogurtem můžeme ještě vylepšit. Lze přidat utřený česnek, kapary, několik kapek worchesterové omáčky a lžíci nálevu ze sterilovaných okurek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!