Luštěninový eintopf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
mletý bílý pepř
1 l zeleninový vývar
2 lžíce rostlinný olej
300 g sušená cizrna
čerstvá petrželka
3 ks kedlubny (menší)

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si den předem namočíme do 1 l vody.

  2. Druhý den oloupeme cibuli a kedlubny, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji ve velkém kastrolu. Vše zalijeme vývarem.

  3. Cizrnu slijeme, necháme okapat, přidáme k zelenině, hrnec přiklopíme a na pírném plameni vaříme do změknutí. Doba se podle stáří cizrny pohybuje mezi 45 až 60 minutami.

  4. Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme sypané čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!