Losos v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 plátků uzený losos
omáčka
200 ml olej
sůl
1 ks žloutek
3 lžíce hořčice
1 svazek kopr
2 lžíce vinný ocet
3 lžíce nízkotučný jogurt
3 lžíce tekutý med
kajenský pepři
na ozdobu
1 ks citron
1 ks limetka

Postup přípravy receptu

  1. Med s hořčicí a žloutkem vymícháme dohladka. Šlehačem do směsi vpracujeme olej. Poté přidáme jogurt a ocet. Dle chuti osolíme a opepříme kajenským pepřem.

  2. Kopr omyjeme, vysušíme, pár snítek odložíme stranou na ozdobu, zbylý kopr jemně nasekáme a vmícháme do omáčky.

  3. Plátky uzeného lososa ozdobně rozložíme na větší mísu, ozdobíme je plátky citronu, limetky a snítkami kopru. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku, aby si s ní mohl každý přelít lososa podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!