Losos s limetkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks limetka
100 g cizrnová mouka
4 plátky čerstvý losos
2 stroužky větší česnek
podle chuti
sůl
saturejka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a pokapeme šťávou vymačkanou z jedné limetky. Lososa posypeme mletým pepřem a mírně osolíme.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupaná a nakrájená kolečka česneku. Orestujeme a po pár minutách česnek z oleje vyjmeme.

  3. Do mělké misky nasypeme cizrnovou mouku, rybu v ní obalíme a poté rychle opečeme na rozpáleném česnekovém oleji. Stačí pár minut.

  4. Hotovou rybu vyjmeme a přebytečný tuk odsajeme ubrouskem. Porce rozdělíme na talíře, ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a saturejkou. Zbylou půlku limetky nakrájíme na plátky a lososa kolečky ozdobíme, nakonec posypeme osmaženými plátky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!