Losos na zeleném pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 porce losos
marináda
2 stroužky česnek
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
1 lžička hnědý cukr
1 lžíce zelený pepř ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme a pěkně osušíme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, pepř necháme okapat. V míse promícháme směs na marinádu. Do marinády položíme rybí filé a necháme 15 minut marinovat, občas obracíme.

  2. Do připravené pánve vložíme rybí filé i s marinádou a nejprve zprudka zapečeme. Po pár minutách lososa přikryjeme a na nízké teplotě vaříme z obou stran. Dusíme ho asi 10 minut, občas otočíme. Pak odebereme poklici, zvýšíme teplotu, filé dopečeme a necháme zatáhnout výpek.

  3. Lososa na zeleném pepři upravíme na talíř, přelijeme troškou šťávy z výpeku a podáváme jako hlavní chod s bramborem, nebo jen se salátem.

  4. Losos na zeleném pepři má asi 380 kalorií na porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!