Losos na špenátu se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
125 g máslo
4 ks limetka
1 špetka muškátový oříšek
200 ml smetana ke šlehání
1000 g listový špenát
1 ks tavený sýr
600 g filet z čerstvého lososa
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme a osušíme, nakrájíme na porce a zakapeme šťávou z limetek. Rybu necháme přes noc odležet v lednici.

  2. Špenát propláchneme a krátce spaříme v horké osolené vodě, pak scedíme, podle chuti dosolíme a promícháme s prolisovaným česnekem.

  3. Rybí porce lehce posypeme bílým pepřem a osolíme, pak zprudka opečeme na rozpuštěném másle, vyjmeme a udržujeme v teple.

  4. Do pánve nalijeme šlehačku a za stálého míchání v ní rozpustíme tavený sýr (asi 80 g). Do omáčky vmícháme muškátový oříšek a nadrobno nasekanou petrželku.

  5. Lososa na špenátu naservírujeme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!