Lívanečky se šlehačkou a jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 miska jahody
250 ml smetana ke šlehání
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 l mléko
4 lžíce cukr moučka
50 dkg hladká mouka
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zamícháme či ušleháme a necháme asi 20 minut kynout v teple.

  2. Z lívancového těsta smažíme lívanečky. Mě se nejvíce osvědčilo pečení v sendvičovači.

  3. Jahody očistíme, pár jich dáme stranou a rozpůlíme je. Zbylé jahody nakrájíme na menší kousky. Smetanu ušleháme a do šlehačky vmícháme kousky jahod.

  4. Lívanečky ozdobíme jahodovou šlehačku a zdobíme je půlkami jahod. Lívanečky se šlehačkou a jahodami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!