Linecké pečivo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 špetka sůl
350 g máslo
4 ks žloutek
150 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
360 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
180 g bramborový škrob
na potření
1 sklenka rybízový džem
Postup Linecké pečivo recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suroviny pokojové teploty - hladkou mouku, bramborový škrob, vanilkový cukr, citronovou šťávu, cukr moučka, žloutky, máslo a špetku soli.
Vypracujeme hladké těsto a necháme ho uležet do druhého dne. Ze zbylých bílků dělám kakaové kuličky.
Těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrájíme různé tvary.
Linecké pečivo pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C.
Linecké pečivo slepujeme rybízovým džemem a podáváme na sváteční stůl.