Linecká srdíčka s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 140 g máslo 2 ks žloutek 1 ks citron 70 g cukr moučka 210 g hladká mouka čokoládová poleva rybízová marmeláda cukrové zdobení
Postup Linecká srdíčka s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme moučkový cukr, kousky změklého másla, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a zabalíme na hodinu do potravinářské folie. Těsto necháme v chladu odležet
Z lineckého těsta pak rozválíme plát asi 2 mm silný a vykrajovátky vypichujeme srdíčka. Polovina z nich by měla mít vykrojený střed (srdíčko, kolečko)
Vykrájená srdíčka přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C. Linecká srdíčka pečeme asi 5 minut
Vychladlé cukroví slepujeme zavařeninou, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a cukrovými kuličkami apod
Linecká srdíčka s čokoládovou polevou podáváme jako sladké vánoční cukroví.