Linecká srdíčka s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
2 ks žloutek
1 ks citron
70 g cukr moučka
210 g hladká mouka
čokoládová poleva
rybízová marmeláda
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme moučkový cukr, kousky změklého másla, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a zabalíme na hodinu do potravinářské folie. Těsto necháme v chladu odležet

  2. Z lineckého těsta pak rozválíme plát asi 2 mm silný a vykrajovátky vypichujeme srdíčka. Polovina z nich by měla mít vykrojený střed (srdíčko, kolečko)

  3. Vykrájená srdíčka přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C. Linecká srdíčka pečeme asi 5 minut

  4. Vychladlé cukroví slepujeme zavařeninou, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a cukrovými kuličkami apod

  5. Linecká srdíčka s čokoládovou polevou podáváme jako sladké vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!