Limetková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
2 ks limetka
3 dl cukr krupice
1 dl hladká mouka
1 dl bramborová moučka
náplň
100 g máslo
1 ks limetka
1 dl cukr moučka
na ozdobu
1 ks limetka
1 dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C. Vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny.

  2. Hladkou mouku smícháme s bramborovou moučkou, 2 lžičkami prášku do pečiva, limetkovou šťávou a směs vmícháme do vaječné pěny. Vše vymícháme v hladké těsto.

  3. Těsto rozprostřeme po plechu, který předem vyložíme pečícím papírem, o rozměrech přibližně 30 x 40 cm. Těsto na limetkovou roládu pečeme asi 5 minut ve střední části trouby. Poté necháme vychladnout.

  4. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhané máslo s cukrem vymícháme do pěny a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru z jedné limetky.

  5. Vychladlé těsto potřeme připravenou náplní a z delší strany srolujeme do rolády.

  6. Ze smetany ušleháme šlehačku, naplníme jí cukrářský sáček. Limetkovou roládu ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme troškou nastrouhané limetky, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!