Lilkové válečky s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
600 g lilek
120 g mozzarella
100 g rohlík
2 lžičky sekaná petrželka
100 g ovčí sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu se solí a jakmile začne vřít, přidáme nakrájené lilky. Povaříme 5 minut a lilky scedíme. Přitlačíme talířem, aby z lilků vytekla všechna voda. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

  2. Lilky pomocí rozmixujeme s česnekem do krému a přendáme do misky. K lilkovému krému přidáme vejce, strouhaný ovčí sýr, nakrájený na kousky starší rohlík a najemno nasekanou čerstvou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a těsto dobře promícháme.

  3. Z lilkového těsta tvoříme válečky a do každého vsuneme kousek mozzarelly. Dobře uzavřeme a obalíme ve strouhance.

  4. Rozehřejeme olej na smažení a válečky pečeme z obou stran dozlatova. Dáme je na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  5. Lilkové válečky s mozzarellou podáváme jako chuťovku nebo předkrm. Jsou výborné teplé i vlažné jsou výborný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!