Lilkové řízečky nejen pro vegetariány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks lilek
hrubá sůl
na obalení
3 ks vejce
strouhanka
2 lžičky parmazán
hladká mouka
2 lžičky čerstvá petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší lilky oloupeme, umyjeme a osušíme. Lilky rozpůlíme po délce na půlky a nakrájíme na 1 cm poloviční plátky. Dáme je do sítka a každý poloviční plátek dobře osolíme. Přikryjeme talířem a necháme stát alespoň na hodinku. Lilky se takto zbaví přebytečné vody.

  2. Připravené lilky začneme obalovat v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance dochucené parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.

  3. Lilkové řízečky nejen pro vegetariány smažíme v rozehřátém oleji na střední teplotě, aby se nám dobře prosmažily. Poté je necháme dobře okapat na kuchyňské utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.

  4. Lilkové řízečky nejen pro vegetariány podáváme teplé nebo vlažné jako předkrm a chuťovku.

  5. Tip: Takto můžeme připravit i cuketu a dýni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!