Levný buřtguláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cibule
4 ks párek
1 ks masox
podle chuti
sůl
celý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupané brambory na menší kostičky a párky (špekáček, libový párek) na kostičky. Připravíme si mletou sladkou papriku, sůl a pepř.

  2. V hrnci rozpálíme olej, dáme do něj cibuli a necháme ji udělat dozlatova. Potom přidáme omyté brambory, mletou papriku a chvíli dusíme. Dále přidáme trošku soli a přilijeme vodu. Množství vody záleží na tom, kolik chceme mít guláše.

  3. Buřtguláš vaříme zhruba 25 minut a potom do něj vhodíme nakrájené párky a vaříme ještě 10 minut. Přidávám tam masox, i když to není nejlepší, ale dodá buřtguláši dobrou chuť. Nakonec zahustíme, čím chceme - jíškou nebo hladkou moukou s vodou. Jíšku v buřtguláši rozkvedláme.

  4. Levný buřtguláš podáváme s chlebem nebo plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!