Levné těstoviny s omáčkou ze sóji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
5 lžic kečup
1 hrst sójové maso
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
oregano
mletý kmín
příloha
1 hrnek těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív dáme na sporák hrnec s vodou, lehce osolíme a přidáme olej, aby se nám těstoviny nelepily. Vsypeme do hrnce těstoviny, zamícháme. V rámci ušetření času rovnou přidáme i větší hrst sójových kostek, které se s těstovinami jakž takž uvaří. Toto vše provádíme ještě dřív než voda přijde k varu - postup se tak urychlí a sója víc změkne. Vaříme, dokud nejsou těstoviny hotové. Sójové kostky plavou na hladině, můžeme je proto lehce sebrat a nechat okapat. Těstoviny slijeme, odsypeme stranou, hrnec opláchneme a může přistoupit k výrobě omáčky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a hodíme do něj drobně pokrájenou cibulku. Mezitím můžeme sóju vyždímat a lehce pokrájet. Když cibulka zesklovatí, přidáme sóju a vše chvilku restujeme. Tuto směs zalijeme asi půl hrnkem vody a přidáme půl kostky masoxu, aby sója získala lehce masovou chuť. Přikryjeme poklicí a necháme vše podusit (a rozpustit masox).

  3. Zatím utřeme česnek s trochu soli. Přidáme česnek ke směsi, zamícháme a stáhneme plamen, aby česnek neztratil svou chuť a aroma. Přidáme čtyři až pět lžic kečupu podle chuti. Případně můžeme přidat ještě trochu vody, je-li omáčka příliš hustá. Omáčku ze sóji dochutíme oreganem a mletým kmínem.

  4. Těstoviny smícháme s omáčkou ze sóji a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!