Levné řízky s kari plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
kari koření
750 g hovězí nebo vepřová játra
trojobal
vejce
strouhanka
polohrubá mouka
příloha
1 kg brambory
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí játra nakrájíme na plátky tak silné, jak chceme silné výsledné řízky, protože játra již nenaklepáváme. Opatrně vyndáme blány a opravdu důkladně propláchneme čistou vodou.

  2. Plátky jater obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na pánvi. Osolíme až na talíři.

  3. Kari plátky: Novější (nescvrklé) brambory důkladně očistíme kartáčkem a i se slupkou krájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Vložíme do fritézy rozpálené na 80% výkonu - ale pozor - vkládáme každý plátek extra, aby se nám neslepily dohromady. Smažíme cca 10 minut, pro jistotu ochutnáme jeden plátek, propečení hodně záleží na síle plátku.

  4. Z opečených brambor okapeme olej, vložíme do hlubší mísy, osolíme a poprášíme kořením kari. Pohyby mísou pak všechny plátky obalíme solí s kari.

  5. Levné řízky s kari plátky podáváme s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!