Letní zeleninové lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 hrstě hrášek
sůl
1 ks cuketa
1 lžička oregano
1 - 2 lžíce sojová omáčka
1 svazek jarní cibulka
200 g cherry rajčátka
čerstvě mletý pepř
2 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na lečo použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupeme z lusků, cherry rajčátka rozkrájíme, bílou papriku očistíme a nakrájíme na kousky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a cibulku osmahneme, dokud nezačne pořádně pěnit, potom přidáme cuketu a znovu orestujeme. Přisypeme papriku s hráškem a znovu orestujeme, nakonec přijdou rajčátka. Za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě, zelenina nám trochu změkne. Během této přípravy osolíme, opepříme a přidáme trochu oregana se sojovou omáčkou (bez glutamátu). Letní zeleninové lečo je hotové tak za 10 minut

  3. Letní zeleninové lečo můžeme ihned podávat jako hlavní chod. Z tohoto množství vyjdou 2 větší nebo 3 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!