Letní kuřecí salát s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g majonéza
grilovací koření
250 g bílý jogurt
245 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
350 g kuřecí grilované maso
245 g růžové hroznové víno (druh sultánky)

Postup přípravy receptu

  1. Upečené grilované a vychladlé kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme na plátky nakrájené čerstvé růžové hroznové víno (tzv. sultánky). Sultánky jsou velice sladkým druhem vína a bez peciček.

  2. K masu a vínu vmícháme scezenou kukuřici, majonézu (Poličanka), bílý jogurt, nasekanou čerstvou pažitku a dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.

  3. Letní kuřecí salát s vínem podáváme po vychlazení s pečivem a zdobíme podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!