Lasagne s lilky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g cuketa
800 g lilek
220 g mozzarella
60 g parmazán
25 g bylinkové máslo
400 ml bešamelová omáčka
400 g drcená rajčata
6 plátků zelené lasagne
podle chuti
sůl
oregano
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na plátky a po osolení je necháme vypotit. V rozpáleném oleji je potom opečeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, stejně tak mladé cukety, kterým však slupku ponecháme. Mozzarellu scedíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánvi rozpustíme bylinkové máslo a česnekem a opečeme na něm plátky cukety. Orestovanou zeleninu osušíme.

  3. Zapékací misku vymažeme a na dno dáme plátky lasagní. Na ně rozložíme půlku lilků a cuket, ochutíme bylinkami a kořením, posypeme polovinou mozzarelly, pokryjeme půlkou drcených rajčat a překryjeme pláty lasagní. Postup zopakujeme a na závěr vše zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme oreganem a nastrouhaným parmazánem.

  4. Lasagne s lilky zapékáme při 220 °C asi půl hodiny, až je povrch zlatavý. Necháme krátce vychladnout a podáváme jako hlavní chod.

  5. Poznámka: Lasagne můžeme použít samozřejmě i klasické, zelená barva lasagní je spíše pro efekt.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!