Lanýžové špagety s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 plátek citron
500 g špagety
50 g parmazán
2 lžíce bílé víno
3 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 kg zelený chřest
2 ks černý lanýž (sterilovaný)

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme klasicky v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  2. Chřest ve spodní třetině oloupeme a nití svážeme do svazků. Vaříme jej v dostatečném množství osolené vody s plátkem citronu 8 až 10 minut.

  3. Potom chřest vyndáme z vody, necháme okapat, odstraníme nit. Nakrájíme jej na šikmé, asi 4 cm dlouhé kousky. Lanýže pokrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a lanýže s chřestem na něm za stálého míchání krátce osmahneme. Podlijeme vínem, osolíme a opepříme.

  4. Špagety rozložíme na talíře, zalijeme lanýžovou omáčkou s chřestem. Navrch čerstvě nastrouháme parmazán a okamžitě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!