Langoše z kysané smetany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 palička česnek
1 láhev sladký kečup
těsto
1 ks vejce
4 dl mléko
5 dkg droždí
200 ml kysaná smetana
1 kg hladká mouka
podle potřeby
20 dkg eidam
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady (mouku, droždí, mléko vejce a kysanou smetanu), vypracujeme hladké těsto a dáme do mikroténového sáčku do lednice, kde těsto vydrží i několik dní. Můžeme z něj stále odebírat podle potřeby.

  2. Z těsta tvoříme placky asi o velikosti dlaně a v rozpáleném oleji usmažíme.

  3. Langoše z kysané smetany potřeme česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Těsto ještě trošičku přibude kynutím, takže pro čtyřčlennou rodinu stačí těsto z poloviční dávky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!