Langoše plněné zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 špetka sůl
2 dl mléko
2 dkg droždí
35 dkg polohrubá mouka
náplň
0 dl olej
sůl
0.5 ks bílé zelí
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. Vezmeme kvásek z droždí, mouku, mléko, sůl a zpracujeme těsto. Vypracujeme těsto a na teplém místě ho necháme vykynout.

  2. Mezitím si připravíme náplň do langošů. Zelí si nakrájíme na tenké proužky. Je potřeba větší hrnec podle objemu zelí, nejlépe se silnou stěnou, aby zelí dosahovalo max do půlky hrnce. Zhruba tak půl deci oleje nalijeme do hrnce. Přidáme zelí, sůl a zelí jakoby restujeme, aby vonělo a zhnědlo. V případě, že by se připalovalo, podlijeme kapkou vody. Restujeme, dokud není zelí měkké a dohněda zbarvené.

  3. Z těsta uděláme malé bochánky, necháme trochu vykynout a pak vytvarujeme kolečko. Na jednu stranu dáme tak 3 lžíce zelí a přehneme pořádně zaděláme a dáme smažit. Langoš by měl mít zhruba velikost 10 - 15 cm a na šířku 5 - 8 cm.

  4. Langoše plněné zelím podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!