Kýta pečená na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g žampiony
mletý bílý pepř
mletý kmín
750 g vepřová kýta
houbová sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky i s nožičkami. Dáme je do pekáčku.

  2. Maso si opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Vložíme na žampiony a pokapeme sójovou omáčkou. Podlijeme, zakryjeme a dáme péct asi na hodinu. Během pečení kýtu na žampionech obracíme a podle potřeby přilijeme vodu. Před dopečením odkryjeme a ještě asi 10 minut pečeme nezakryté. Podle chuti si můžeme šťávu zahustit nebo ne, ale já ji nezahušťuji.

  3. Kýtu pečenou na žampionech podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!