Kynutý koláč s jablečnými kroužky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 dl mléko
70 g tuk
5 lžic rozinky
0.5 kostky droždí
2 lžíce cukr krupice
3 lžíce oranžát
350 g polohrubá mouka
pomerančový likér
náplň
0.5 ks pomeranč
4 ks sladké jablko
na ozdobu
1 balíček skořicový cukr
podle potřeby
polohrubá mouka na vysypání
tuk nebo olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a v teple necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do pomerančového likéru.

  2. V míse smícháme mouku s cukrem i solí. Přidáme tuk, vejce i kvásek. Dobře vymícháme a nakonec přimícháme oranžát a polovinu okapaných rozinek. Těsto rozdělíme na dvě části, které necháme v teple vykynout.

  3. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenká kolečka. Jablečné kroužky zakapeme pomerančovou šťávou.

  4. Polovinu vykynutého těsta ve vymazané a vysypané remosce pomocí dlaní rozprostřeme a poklademe polovinou jablečných kroužků. Do kroužků rozdělíme polovinu zbylých rozinek a koláč upečeme podle návodu k remosce.

  5. Stejným způsobem upečeme i druhý koláč. Hotové horké kynuté koláče s jablečnými kroužky posypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!