Kynuté škvarkové placky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
3 ks vejce
4 dl mléko
1 ks droždí
40 dkg škvarky
25 dkg tuk na pečení
na potření
2 ks vejce
příloha
1 kg hladká mouka
na ozdobu
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osladíme cukrem, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Tuk nakrájíme na kousky a necháme změknout.

  2. Mouku prosejeme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Vlijeme do něj kvásek, přidáme vejce, škvarky a tuk. Promícháme, dobře osolíme a pak vypracujeme těsto. Zadělávám jej ručním robotem tak dlouho, až se těsto odlepuje od mísy.

  3. Těsto přeneseme na vál, uděláme váleček a nakrájíme kousky, ze kterých ručně uděláme placky. Placky přeložíme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme je v předehřáté troubě dorůžova.

  4. Kynuté škvarkové placky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!