Kynuté rohlíčky s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
80 g máslo
2 ks žloutek
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 balíček sušené droždí
1 lžíce nastrouhaná citronová kůra
50 g jemný cukr
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
250 ml mléko
na ozdobu
70 g loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Mandle namočíme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí a vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Těsto nejprve promícháme a potom zpracujeme na vále v tužší těsto. Těsto na kynuté rohlíčky přikryjeme a necháme kynout asi hodinu.

  2. Těsto vyválíme na plát asi půl centimetru silný a z plátu vykrojíme 6 trojúhelníků. Každý trojúhelník stočíme do rohlíčku a na plechu s pečícím papírem necháme ještě asi 20 minut kynout. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

  3. Rohlíčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C.

  4. Kynuté rohlíčky s mandlemi můžeme pocukrovat a podávat. Rohlíčky s mandlemi můžeme také rozpůlit a potřít oblíbenou marmeládou nebo nutelou. Rohlíčky podáváme k čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!