Kynuté preclíčky v makovém obalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 2 dl mléko 30 g droždí 120 g ztužený tuk 500 g polohrubá mouka na obalení sůl mák
Postup Kynuté preclíčky v makovém obalu recept
Postup přípravy receptu
-
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, cukr, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, zbylé vlahé mléko, najemno nastrouhaný ztužený tuk, vejce a lžičku soli. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
Z těsta odkrajujeme malé kousky, vytvoříme z nich dlouhé válečky a vytvarujeme preclíčky. Preclíčky potřeme mlékem a obalíme ve směsi máku a soli (přiměřeně).
Preclíčky v makovém obalu poklademe na plech vyložený papírem na pečení a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 - 20 minut dozlatova.
Kynuté preclíčky v makovém obalu podáváme teplé i studené jako slanou chuťovku.