Kynuté preclíčky v makovém obalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
30 g droždí
120 g ztužený tuk
500 g polohrubá mouka
na obalení
sůl
mák

Postup přípravy receptu

  1. Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí, cukr, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, zbylé vlahé mléko, najemno nastrouhaný ztužený tuk, vejce a lžičku soli. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které nenecháváme kynout.

  2. Z těsta odkrajujeme malé kousky, vytvoříme z nich dlouhé válečky a vytvarujeme preclíčky. Preclíčky potřeme mlékem a obalíme ve směsi máku a soli (přiměřeně).

  3. Preclíčky v makovém obalu poklademe na plech vyložený papírem na pečení a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 - 20 minut dozlatova.

  4. Kynuté preclíčky v makovém obalu podáváme teplé i studené jako slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!