Kynuté plněné koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
0 kostek máslo
2 ks žloutek
1 hrnek mléko
0 kostek droždí
0 hrnků cukr moučka
2 hrnky hladká mouka
0 hrnků hrubá mouka
nádivka
1 ks vejce
1 lžíce rozinky
2 kostky tvaroh
2 lžíce cukr krupice
1 miska povidla
1 balíček vanilkový cukr
na potření
2 ks vejce
drobenka
0 kostek máslo
2 lžíce cukr moučka
0 hrnků polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme se lžíci cukru, lžící hladké mouky, 3 lžícemi mléka a necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky, prosátou mouku, sůl, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Zaděláme středně tuhé těsto. Dobře ho vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

  2. Zatím si připravíme náplň a drobenku. Tvaroh, vejce, cukr, rozinky a vanilkový cukr smícháme. Na drobenku prosejeme do mísy mouku a cukr. Přidáme drobně nakrájené máslo a promneme.

  3. Když těsto zdvojnásobí objem, rozválíme ho na plát. Nakrájíme ho radélkem na čtverečky a naplníme tvarohovou nádivkou. Zabalíme do bochánku, prsty bochánek trochu roztlačíme a přeložíme na plech. Opět necháme vykynout. Pak je potřeme vejcem, důlky vyplníme povidly nebo marmeládou, posypeme drobenkou a necháme ještě kynout. Kynuté plněné koláčky upečeme.

  4. Kynuté plněné koláčky necháme vychladnout. Před podáváním je sypeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!