Kynuté maminčiny koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
2 dl olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 dl mléko
1 ks prášek do pečiva
50 g droždí
600 g hladká mouka
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít.

  2. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme kvásek, olej, vejce, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Kdo má pekárnu, je možno použít program kynuté těsto.

  3. Z těsta lze tvarovat koláče velké i malé. Možno potřít různými náplněmi podle chuti - tvarohovou, makovou, jablkovou, povidlovou nebo ořechovou. Přeneseme na tukem vymazaný plech, zvýšené okraje potřeme rozšlehaným vejcem a potřeme libovolnou náplní. Troubu předehřejeme a pečeme dorůžova.

  4. Kynuté maminčiny koláče necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!