Kynuté knedlíky s ochucenými jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg jahody
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
0 kostek droždí
2 hrstě cukr krupice
0 kg výběrová polohrubá mouka
na ozdobu
máslo
cukr moučka
tvaroh na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Jahody nakrájíme na kousky, zasypeme cukrem krupicí, přiklopíme a necháme pustit šťávu.

  2. Do mísy dáme tak 1/2 kg polohrubé mouky výběrové, špetku soli a dvě hrsti cukru. Vše promísíme. Pak uděláme důlek, rozdrobíme do něj tak větší půlku z kostky droždí, pocukrujeme a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme dvě vejce a zaděláme středně tuhé těsto, které necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta vytvaruje knedlíky a vaříme 10 minut. Vařím je na páře, jsou lepší a i když zapomenete na čas, nic se nestane, nerozvaří se. Po uvaření knedlíky trošku natrhneme nebo propíchneme vidličkou, ať se nesrazí.

  4. Na kynuté knedlíky dáme jahody i se šťávou, posypeme moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a zalijte máslem. Jahody zůstanou tvrdé a krásně voní. Kynuté knedlíky s jahodami


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!