Květákový salát s okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks květák
2 lžíce citronová šťáva
150 g bílý jogurt
1 ks sterilovaná okurka
1 lžička kopr nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Očištěný květák a okurku nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V míse smícháme květák s okurkou a cibulí. Vmícháme jemně nasekaný kopr nebo petrželku. Salát osolíme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s jogurtem.

  3. Květákový salát s okurkou lehce vychladíme a můžeme podávat. Salát je vhodný jako lehká svačina v létě nebo příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!