Květákový pudink s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
90 g máslo
mléko
3 ks houska
1 ks květák
60 g parmazán
0.5 šálku zakysaná smetana
omáčka
1 lžička máslo
50 g žampiony
1 lžička hladká mouka
1-2 lžíce zakysaná smetana
citronová šťáva
50 g brzlík
1 šálek bílá polévka

Postup přípravy receptu

  1. Brzlík očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme. Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Parmazán nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky namočíme do mléka a necháme je rozmočit. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Máslo utřeme se žloutky, vmícháme housky, nastrouhaný parmazán, smetanu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Do formy střídavě klademe vrstvu těsta a květáku. V páře vaříme hodinu. Zatím si připravíme omáčku. Máslo a mouku necháme zpěnit, přidáme bílou polévku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, dušený brzlík a pokrájené žampiony. Vše povaříme.

  4. Květákový pudink přeléváme omáčkou a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!