Květákovo-sýrové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
2 hrstě strouhanka
1 lžička petrželka
1 lžička majoránka
1 ks květák
2 špetky libeček
olej na smažení
1 špetka mletý kmín
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Středně velký květák očistíme a rozdělíme na růžičky. V osolené vodě uvaříme doměkka, potom květák scedíme a necháme vychladnout

  2. Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme sýr, postačí méně tučný eidam. Petrželku nasekáme najemno, případně použijeme sušenou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh

  3. Květák v hrnci rozšťoucháme na velmi drobné kousky, přidáme žloutky a pořádně promícháme. Přidáme sýr, strouhanku podle potřeby, sůl a veškeré koření a bylinky. Nakonec přimícháme bílky a můžeme tvarovat

  4. Ze směsi tvoříme menší květákovo-sýrové karbanátky, které těsně před smažením obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  5. Květákovo-sýrové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod. Jsou dobré i studené jako chuťovka. Příjemně je doplní okurkový salát nebo sterilovaná okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!