Kuličky z mletého masa a rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
20 dkg rýže
50 dkg mleté hovězí maso
podle chuti
sůl
tatarská omáčka
perželka
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté hovězí maso nebo směs mletého masa promícháme s vařenou rýží, vejci, solí, pepřem, sekanou petrželkou a vytvoříme kuličky vážící přibližně 5 - 6 dkg.

  2. Kuličky z mletého masa obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Kuličky pak osmažíme na oleji dozlatova.

  3. Kuličky z mletého masa a rýže podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo brambory. Výborně kuličky chutnají namáčené v tatarské omáčce jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!