Kroupový pilaf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-4 stroužky česnek
1 ks cibule
15 dkg rajče
40-50 dkg vepřová plec
40 dkg velké kroupy
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
tvrdý sýr
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
Postup Kroupový pilaf recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, kroupy uvaříme a po uvaření je propláchneme vodou. Česnek utřeme se solí, rajčata nakrájíme nebo rozmačkáme, sýr nastrouháme.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, orestujeme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme rozmačkaná rajčata, mletou papriku, česnek a dodusíme doměkka.
Maso smícháme s kroupami, podle chuti dosolíme, dáme do pekáčku a takto připravený kroupový pilaf v troubě asi 15 minut zapékáme.
Kroupový tilaf na talíři sypeme strouhaným tvrdým sýrem a obložíme zeleninou podle chuti.