Krkovice v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100-150 g hrášek
2 ks cibule
1 sklenice moravanka
0 l sterilované lečo
700 g vepřová krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme sklenici leča, sklenici naložené kořenové zeleniny, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a čerstvý nebo mražený hrášek. Vše promícháme.

  2. Krkovici nebo kýtu nejlépe bez kosti, ale kdo má rád s kostí může i s kostí, omyjeme, osolíme opepříme. Vložíme do pekáčku se zeleninou a přikryjeme víkem.

  3. Krkovice v zelenině pečeme v předehřáté troubě na asi 180 - 200 °C podle velikosti masa 1,5 -2 hodiny. Pravidelně otáčíme a podle potřeby podléváme vodou. Pokud pečeme maso s kostí, musíme počítat s delším pečením. Můžeme také maso nakrájet na plátky a péct rovnou plátky.

  4. Po upečení maso vyjmeme z pekáčku a přendáme zeleninu do kastrolku a přivedeme k varu, vmícháme tmavou jíšku.

  5. Krkovici nakrájíme na plátky a přidáme zahuštěnou zeleninu. Krkovici v zelenině podáváme s těstovinami, rýží či různě připravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!