Křenové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
100 g strouhanka
olej na smažení
500 g míchané mleté maso
1 ks smetanový křen

Postup přípravy receptu

  1. Míchané mleté maso vložíme do mísy. Přidáme smetanový křen, strouhanku, vejce a důkladně promícháme. Pak křenové maso "zkusíme" a podle chuti osolíme. Nesolíme moc, protože křen je již dost slaný.

  2. Z masa na křenové karbanátky tvoříme přiměřené placičky - karbanátky. Nejlépe to jde vlhkou rukou - namočenou ve studené vodě.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej a křenové karbanátky smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Křenové karbanátky podáváme nejlépe teplé a s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!