Křehký halibut s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce kopr
4 ks rajče
0 ks citron
2 lžíce čerstvá máta
4 ks halibut bez kůže
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
majonéza
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu vymačkáme šťávu. Čerstvé lístky máty a kopr nasekáme na jemno. Očištěná rajčata nakrájíme na kostky.

  2. Citronovou šťávu promícháme s nasekaným koprem a nasekanými lístky máty. Nakrájená rajčata v jiné misce promícháme s olivovým olejem, solí a nasekanou mátou. Rybí filé dobře osušíme, osolíme a obalíme v majonéze.

  3. Pekáček nebo zapékací mísu potřeme olivovým olejem. Do mísy vložíme nakrájená ochucená rajčata. Na rajčatové lůžko položíme rybí plátky. Citronovou šťávou s bylinkami potřeme ryby z vrchu.

  4. Halibuta pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pokud je potřeba, přikryjeme mísu alobalem a dopečeme.

  5. Křehkého halibuta s rajčaty podáváme jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!