Křehké semafórové sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
80 g máslo
rum
1 lžíce mléko
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
citronová kůra
0.5 balíčku kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do mísy. Přidáme pokrájené máslo, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, rum a mléko a rychle zpracujeme těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

  2. Těsto rozválíme asi na sílu stébla trávy a rádýlkem rozkrájíme na proužky 6x2cm. Do každého druhého proužku vypíchneme 3 dírky jako na semaforu. Pečeme do zlatova při 180°C.

  3. Po vychladnutí mažeme každý celý proužek meruňkovou marmeládou a přiklopíme dírkovaným proužkem. Nakonec naplníme každou dírku sušenky marmeládou jiné barvy (červená, oranžová, zelená)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!