Křehké semafórové sušenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 80 g máslo rum 1 lžíce mléko 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka citronová kůra 0.5 balíčku kypřící prášek
Postup Křehké semafórové sušenky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s kypřícím práškem do mísy. Přidáme pokrájené máslo, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, rum a mléko a rychle zpracujeme těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
Těsto rozválíme asi na sílu stébla trávy a rádýlkem rozkrájíme na proužky 6x2cm. Do každého druhého proužku vypíchneme 3 dírky jako na semaforu. Pečeme do zlatova při 180°C.
Po vychladnutí mažeme každý celý proužek meruňkovou marmeládou a přiklopíme dírkovaným proužkem. Nakonec naplníme každou dírku sušenky marmeládou jiné barvy (červená, oranžová, zelená)