Křehké koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 lžíce rum
2 ks žloutek
1 lžíce mléko
3 dkg droždí
1 lžíce cukr krupice
20 dkg hladká mouka
1 lžíce polohrubá mouka
20 dkg polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse si připravíme kvásek ze lžíce mléka, cukru, polohrubé mouky a droždí. Kvásek necháme vykynout. Do kvásku přidáme hladkou i polohrubou mouku, žloutky, olej, špetku soli, rum a smetanu ke šlehání. Zpracujeme těsto a na teplém místě ho necháme kynout.

  2. Z těsta vyválíme 1 cm hrubou placku a vykrájíme kolečka. Dáme na vál a chvíli opět necháme vykynout.

  3. V rozpáleném oleji křehké koblihy smažíme a hotové koblihy ještě pocukrujeme.

  4. Křehké koblihy jsou rychlé a chutnají všem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!